Gratis meedoen

Tijdens de september sportmaand...

> Lees meer

Kom in beweging

Van gym tot turnen en keepfit tot freerunning...

> Lees meer

Knallen met die ballen

Al onze volleybalteams op een rijtje...

> Lees meer

Kopij aanleveren

Schrijf mee aan site, socials en nieuwsbrief...

> Lees meer

Algemene Ledenvergadering stemt in met contributieverhoging

Op 17 januari schreef het bestuur een extra algemene ledenvergadering uit over de financiële situatie van onze vereniging. Hierin stemden de leden in met een contributieverhoging. Deze is noodzakelijk om uiteindelijk weer tot een sluitende begroting te komen. Met uitzondering van kleutergym, is de contributie per direct met tien procent verhoogd. Vervolgens wordt met ingang van seizoen 2019-2020 (derde kwartaal 2019) vijftig procent extra contributie geheven voor leden die een tweede uur volleyballen of turnen per week.

Oorzaak problemen ligt in stijging zaalhuur

Nadat het nieuwe bestuur in juni 2018 benoemd werd, kreeg het de opdracht mee om een plan te maken om de financiële situatie op orde te brengen. Hierbij is eerst gekeken naar de oorzaak van de problemen. Deze zijn vooral te wijten aan de stijging van de zaalhuur.

Kritisch kijken naar begroting en contributie

Het bestuur heeft de begroting vervolgens kritisch bekeken en opnieuw ingericht volgens de nieuwe commissiestructuur. Ten slotte is de contributie vergeleken met die van vergelijkbare verenigingen in de directe omgeving. Hieruit bleek dat de contributie van SV Annen, met uitzondering van kleutergym, aan de lage kant is. Verder viel op dat onze vereniging geen extra contributie rekent voor een tweede uur volleybaltraining of turnen.

Vanaf seizoen 2019-2020 een sluitende begroting

Op basis van de bevindingen hierboven, is door de ALV besloten om (1) per direct een algehele contributieverhoging -m.u.v. kleutergym- van tien procent door te voeren en (2) met ingang van komend seizoen vijftig procent extra contributie voor een tweede uur volleybaltraining of turnen te gaan heffen. Die tweede contributieverhoging wordt conform het voorstel van het bestuur niet direct doorgevoerd, omdat zij een en ander zorgvuldig wil uitwerken met de Technische Commissie en de Gymnastiek Commissie. Door deze keuze is de begroting vanaf 2019-2020 sluitend.

> Naar het nieuwsoverzicht

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.