Word direct lid

Kom jij bij ons sporten?

> Lees meer

Kom in beweging

Van gym tot freerunning...

> Lees meer

Knallen met die ballen

Al onze teams op een rijtje...

> Lees meer

Clubkleding

Van top tot teen SV Annen...

> Lees meer

Welkom!

Uitgangspunten

Basis voor bewegen

Met ons aanbod leggen wij de basis voor bewegen. Gymnastiek is dè sport waar kinderen al heel jong en spelenderwijs aan hun motorische vaardigheden werken. Kinderen kunnen bij onze club, zodra ze op school zitten, beginnen met het Nijntje Beweegdiploma. Daarna kunnen ze doorstromen naar de Sportspeeltuin. Vervolgens kunnen de kinderen bij ons kiezen voor gymnastiek/-turnlessen, free running of volleybal.

Trouwens, die basis voor bewegen betekent niet alleen in beweging komen, maar ook in beweging blijven. Voor volwassenen is er bij ons een aanbod voor jong tot (wat) oud(er). Je kan er op je eigen niveau volleyballen in een van de zès seniorenteams of op maandag meedoen aan Keepfit/Steps.  

leerbedrijf We vinden het ook belangrijk om studenten te helpen opleiden. Zij zijn de trainers van de toekomst. Door hun kennis te laten maken met een sportvereniging als de onze, hopen wij ze natuurlijk ook te enthousiasmeren voor dit werk. Is het niet bij onze vereniging, dan wel bij een collega-sportclub. Daarom zijn wij als sportclub een erkend leerbedrijf voor MBO-scholieren. Doe jij bijvoorbeeld de opleiding Sport en Bewegen, dan kun je bij onze vereniging terecht. Meer informatie hierover vind je op https://www.s-bb.nl/

 

Plezier en prestatie

Als dorpsvereniging vinden wij sport- en spelplezier het allerbelangrijkste. Iedereen sport op zijn eigen niveau en gezelligheid in de groepen staat voorop. Bij de volleybalafdeling geldt hierbij dat er bij de hoogste teams wèl naar niveau wordt gekeken en ook op die manier wordt ingedeeld door de Technische Commissie (TC). Zo kunnen vriendenteams en prestatieteams bij ons hand-in-hand gaan.

Tegelijkertijd voelt iedereen bij dit uitgangspunt op z’n klompen aan dat je dan soms voor lastige keuzes staat. Daarom is op dit moment nieuw beleid in ontwikkeling bij de TC dat we gaandeweg dit jaar (2023) in het bestuur willen vaststellen. Dan ligt er weer een voor iedereen helder en begrijpelijk kader voor overleg en raadpleging, (tussentijdse) evaluaties en teamindelingen.  

Samen en sociaal

Samen maken we de club. Zijn we sportvereniging Annen. Er zijn altijd coaches, begeleiders, scheidsrechters, tellers, chauffeurs, jury-leden, trainers, commissie- en bestuursleden nodig. Doorgaans kunnen we rekenen op zeer betrokken leden en ouders die hierin hierin hun rol pakken.

Al die inzet zien we niet als vanzelfsprekend. En het is voor ons als club altijd zien dat je het werk goed verdeeld en vrijwilligers niet al te zwaar belast. Dat kan alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt en dat wordt actief gestimuleerd. Zo betrekken we ook de jeugd al vanaf jonge leeftijd bij het vrijwilligerswerk dat hoort bij het lid zijn van een vereniging. Ze leren ze wedstrijden fluiten, krijgen ze een rol bij de organisatie van activiteiten en helpen ze mee bij verkoopacties.

Naast het vrijwilligerswerk om überhaupt te kunnen sporten, doen we ook een beroep op de leden bij verkoopacties om onze clubkas te spekken. Wij willen als bestuur de sport namelijk voor iedereen bereikbaar houden. We hebben inmiddels het geluk dat we niet veel, maar voor onszelf wel zeer aantrekkelijke acties per jaar hoeven te organiseren: De Grote Clubactie (kinderen, september), De Bonnenboekjesactie (jeugd+volwassenen, februari) en de TT-actie (volwassenen, juni).

Ten slotte is het natuurlijk ook belangrijk om samen af en toe gewoon iets leuks te doen. Daarom organiseren we minstens één keer per seizoen een gezellige avond voor de volwassenen, zijn er mix-toernooitjes bij het volleybal, en is er een jeugdkamp voor de kinderen. De organisatie van die activiteiten is (net als de verkoopacties) in handen van de Activiteiten- en Mediacommissie en de Jeugd-TC.

Veilig en vertrouwd

Bij ons ben jij en/of je kind in goede handen. Er is aandacht voor een fijn en vertrouwd sportklimaat waarin bekwame trainers, coaches en leid(st)ers je begeleiden.

Dit onderwerp heeft de afgelopen jaren in zijn algemeenheid meer en meer aandacht gekregen. Niet onterecht, vinden wij als vereniging, en daarom zijn we momenteel bezig om hier op een goede manier vorm aan te geven.

De eerste stappen zijn gezet met deelname van trainers, coaches en leiders aan de bijeenkomsten over Positief Coachen. Dit gaat over de manier waarop je groepen (kinderen) begeleidt. Het lesmateriaal is nog altijd beschikbaar via het bestuur. Ook kijken we nog naar nieuwe manieren waarop we op een laagdrempelige manier, bij voorkeur tijdens reguliere contactmomenten met de leden, aandacht kunnen schenken aan fijn, veilig en vertrouwd sporten.   

Verder is er sinds dit jaar een onafhankelijke Vertrouwens ContactPersoon (VCP) bij onze vereniging. Want soms heb je vragen die je niet makkelijk stelt in de groep, of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Deze persoon kan je helpen met vragen over zaken als pesten, eetstoornissen, discriminatie, agressie en seksuele intimidatie. Ook vóór dat er problemen zijn. Want erover praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, dat deze niet verergert en dat herhaling voorkomen kan worden.

Ten slotte zijn we als vereniging bezig met het inregelen van het aanvragen van zogenoemde Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) voor trainers, leiders en bestuursleden.

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Club 5000

Reeds € 900,00
mede mogelijk gemaakt door

Familie Woest > aanmelden