Aan- en afmelden

Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap...

> Lees meer

Kom in beweging!

Van gym tot turnen en keepfit tot peuterdans...

> Lees meer

Coronamaatregelen

Alleen samen kunnen we verantwoord sporten...

> Lees meer

Een wedstrijd zien

Direct naar het overzicht met volleybalwedstrijden...

> Lees meer

Coronabesmettingen bij spelers SV Annen

Gisteren werden we als bestuur ingelicht over twee coronabesmettingen. Vandaag volgde helaas nog een derde. Het is voor het eerst dat we er binnen de club mee te maken hebben, en dat is best schrikken voor iedereen. Het gaat om een speler uit heren 3, een speler uit heren 2 en een speler uit dames 1. We wensen deze spelers veel beterschap toe en een spoedig herstel.

Betrokkenen ingelicht

We hebben de teams, tegenstanders, officials en trainers die vorige week met deze spelers in contact zijn geweest op de hoogte gebracht. Heren 2 had vorig weekend overigens geen wedstrijd. De speler uit heren 2 was uitgeleend aan heren 3.

Advies NEVOBO/GGD

Het advies van de NEVOBO (in lijn met GGD) bij één of twee besmettingen in een team luidt als volgt:

Als er in de 48 uur voor het ontstaan van de klachten een wedstrijd is gespeeld informeer je de tegenstander en officials ook zo snel mogelijk. Alle personen die in de 48 uur voorafgaand aan het ontstaan van de klachten in nauw contact* zijn geweest met de positief geteste speler gaan 10 dagen in quarantaine vanaf het laatste contactmoment. De overige personen mogen, tenzij anders aangegeven wordt door de GGD, gewoon trainen en wedstrijden spelen of begeleiden maar monitoren hun gezondheid nauwkeurig.

* Personen die vallen onder ’nauw contact’:

  • Huisgenoten
  • Personen langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand met de positieve speler (bijvoorbeeld bij niet naleven afstand bewaren bij de bank)
  • Personen met hoog risicoblootstelling van korter dan 15 minuten (bijvoorbeeld meedoen aan een yell, omhelzen, knuffelen)

Bron: https://www.nevobo.nl/cms/download/6937/Stappenplan_corona.pdf

Trainingen en wedstrijden gaan vooralsnog door

We volgen als bestuur de adviezen van NeVoBo/GGD op. Daarom gaan de trainingen en wedstrijden vooralsnog door. Voor- en na de wedstrijd en buiten de lijnen nemen leden de afstandsregels goed in acht. Daarnaast wordt er niet geyellt, gezongen of geknuffeld. Wel willen we -en dat staat ook in het protocol- benadrukken je gezondheid de komende periode goed te monitoren. Goed om te weten: vanwege de herfstvakantie zijn er komende week geen trainingen.

Bespreek eventuele zorgen binnen je team en met het bestuur

We begrijpen heel goed dat de huidige omstandigheden ervoor kunnen zorgen dat er bij jou twijfels ontstaan of je momenteel wel/niet actief wilt volleyballen. We merken dat dit binnen verschillende teams leeft. Het is ook goed om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Binnen je team, maar ook met ons als bestuur.

We willen benadrukken dat iedereen zich vrij moet voelen om hierin eigen keuzes te maken. Uiteraard geldt dit ook voor begeleiders, scheidsrechters en ouders. Mochten de individuele keuzes gevolgen hebben voor een team dan worden we hier graag over geïnformeerd. 

 

Het bestuur

> Naar het nieuwsoverzicht

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Club 5000

Reeds € 850,00
mede mogelijk gemaakt door

Kei - educatie met zorg > aanmelden