Gratis meedoen

Tijdens de september sportmaand...

> Lees meer

Kom in beweging

Van gym tot turnen en keepfit tot freerunning...

> Lees meer

Knallen met die ballen

Al onze volleybalteams op een rijtje...

> Lees meer

Kopij aanleveren

Schrijf mee aan site, socials en nieuwsbrief...

> Lees meer

Volleybalspeeltuin

SV Annen gaat starten met iets nieuws: de volleybalspeeltuin!

De volleybalspeeltuin is een nog redelijk nieuw concept waarmee SV Annen na de zomervakantie van 2022 wil starten. Het is er op gericht kinderen vanaf groep 3 van de basisschool te laten kennismaken met het plezier in sport en diverse spelvormen met en zonder (volley)bal op een niet-competitieve wijze.

In de volleybalspeeltuin staat plezier in bewegen voorop, maar er wordt ook iets geleerd. Er wordt in leuke spelvormen en met thema’s gewerkt aan bewegingsvaardigheden, (volley)balvaardigheden, coördinatie en samenspel. Bij alles wat we gaan doen ligt de nadruk op plezier, want de volleybalspeeltuin is LEUK! De lessen zullen wekelijks worden gegeven, is dat niet super!?

Basisvormen van bewegen staan centraal in de volleybalspeeltuin en langzaamaan zullen de oefeningen meer en meer met volleybal te maken krijgen. Denk aan: klimmen, klauteren, rennen, springen en hinkelen. Maar ook met een bal: gooien, vangen, ergens op mikken, enzovoort. Naast minivolleyballen kan bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van ballonnen, grote/lichte ballen en pittenzakjes. Het gaat in eerste instantie nog niet om volleyballen, maar vooral om de algemene lichamelijke ontwikkeling van het kind. Daarnaast is er nog het sociale aspect; zo leren kinderen om iets samen te doen en elkaar te helpen. Volleybal is tenslotte een teamsport.

Kom je meespelen?

Bij voldoende aanmeldingen opent de volleybalspeeltuin op woensdag 31 augustus 2022 van 15.45 tot 16.45 uur in de sporthal in Annen.

Wil jouw zoon of dochter spelenderwijs kennismaken met (volleybal)sport in de volleybalspeeltuin? Of heb je vragen over de volleybalspeeltuin? Stuur dan een (aanmeldings)mailtje naar nettie.hegge@planet.nl of kom eens vrijblijvend kijken bij een proefles op woensdagmiddag. Natuurlijk mogen vriendjes en vriendinnetjes of neefjes en nichtjes gezellig meekomen!

> Naar het nieuwsoverzicht

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.