Aan- en afmelden

Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap...

> Lees meer

Kom in beweging!

Van gym tot turnen en keepfit tot peuterdans...

> Lees meer

Beachvolleybal

We mogen weer buiten sporten. Potje ballen?

> Lees meer

Een wedstrijd zien

Direct naar het overzicht met volleybalwedstrijden...

> Lees meer

Brandbrief Extra ALV 13 november 2017

Brandbrief
Extra Algemene Leden Vergadering 
13 november 20:00 uur 
Burgemeester Lambershal te Annen

Beste leden / ouders van leden van Sv Annen,
Het is inmiddels alweer 4 maanden geleden dat we de jaarlijkse algemene leden vergadering hebben georganiseerd. Een vergadering waarin we hebben gesproken over de cultuur binnen de vereniging waarin een tendens is ontstaan waarbij het steeds moeilijker lijkt te zijn om vrijwilligers te vinden voor de taken/activiteiten die er voor nodig zijn om met z’n allen een vereniging te kunnen zijn.

We hebben de contributie voor het tweede jaar op een rij moeten verhogen, we hebben veel moeite moeten doen om trainers te vinden voor de volleybal teams en dan zijn nog niets eens alle teams voorzien van een trainer en sinds dit seizoen moeten we het tot op heden als vereniging zonder voorzitter doen.

We kampen nog steeds structureel met een tekort aan organiserende en niet incidentele vrijwilligers, waardoor een aantal vaste vrijwilligers en de vrijwilligers die wel het initiatief hebben genomen om zitting te nemen in een commissie of het bestuur, onevenredig zwaar worden belast.

Daarnaast dienen de bestuursleden nog steeds in de gaten te springen die er ontstaan door het blijvend tekort aan vrijwilligers. Hierdoor is het bestuur momenteel veel bezig met uitvoerende taken en komen we niet meer toe aan besturen.

We merken dat dit tekort aan tijd, wat we overhouden voor bestuurstaken maakt dat dingen blijven liggen. We horen veel frustraties terug van leden en ook van vrijwilligers juist over de dingen die blijven liggen. En natuurlijk ergens ook terecht. Men mag van de vereniging verwachten dat zaken goed geregeld worden en er secuur wordt omgegaan met de organisatie van verschillende activiteiten.

Maar mag de vereniging dan ook van zijn leden verwachten dat we samen onze schouders er onder zetten? Een vereniging kan alleen dan goed functioneren, indien iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. En dan niet alleen met een afzonderlijke actie meedoen. Maar juist het organiseren van deze acties kost een hoop werk. De sponsor acties zijn een groot deel van de inkomsten van de vereniging. Als iedereen een stukje van organisatie voor zijn rekening neemt dan maken vele handen licht werk.

We hebben een behoorlijk aantal actieve vrijwilligers, en daar moeten we zuinig op zijn. Graag willen we hierover in gesprek komen met onze leden om samen te kijken naar het vrijwilligers beleid en om een noodkreet uit te spreken over het voortbestaan van onze vereniging op deze manier.

We willen u dan ook dringend oproepen om aanwezig te zijn tijdens de extra ledenvergadering die plaats zal vinden in de Sportsbar van de Burgemeester Lambershal te Annen.

Vriendelijke doch dringende groet,
Het bestuur van Sv Annen,
Corrine Kloet, Kirsten Pot, Emmy Pater, Daniel Nieboer en Wendy de Heij.

Download hier Brandbrief Extra ALV 13 november 2017 als PDF-bestand.

> Naar het nieuwsoverzicht

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Club 5000

Reeds € 850,00
mede mogelijk gemaakt door

Heren 3 > aanmelden