Word direct lid

Kom jij bij ons sporten?

> Lees meer

Kom in beweging

Van gym tot freerunning...

> Lees meer

Knallen met die ballen

Al onze teams op een rijtje...

> Lees meer

Clubkleding

Van top tot teen SV Annen...

> Lees meer

Informatie bij het opstellen van een beleidsplan

Het bestuur van de vereniging heeft aangegeven een beleidsplan te willen opstellen.

In dit beleidsplan schetst men een (toekomst)beeld van de vereniging, met daarin een aantal vaste items. Dit zijn o.a. doelstellingen voor de komende jaren, sterke kanten en verbeterpunten van de vereniging, kansen en bedreigingen voor de toekomst, het neerzetten van een goede organisatiestructuur, het maken van een tijdspad waarin je aangeeft wanneer je wat gaat doen, wie dat gaan doen en wie er verantwoordelijk voor is/zijn, etc.

Verder is het beleidsplan een middel om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Je kunt dus stellen dat je alles gaat beschrijven wat nu in menig hoofd zit. U moet het beleidsplan niet vergelijken met die uit het bedrijfsleven. Voor sportverenigingen geldt dat het beleidsplan in begrijpelijke taal wordt opgesteld.

Ander voordeel is dat het beleidsplan een prima visitekaartje is voor bijv. gemeente, sponsoren en potentiële sponsoren.

De werkwijze is als volgt;
De vereniging, in opdracht van het bestuur, stelt een werkgroep samen bestaande uit 4 tot 6 personen. Deze werkgroep krijgt ook het mandaat om het beleidsplan te gaan samenstellen. In de werkgroep mogen max. 2 bestuursleden zitten aangevuld met mensen vanuit het kader (o.a. trainers) en leden (ook een jeugdlid is meer dan welkom) of ouders van jeugdleden. Dit om een zo breed mogelijke afspiegeling te hebben vanuit de vereniging. Al deze mensen uit de werkgroep hebben contact met hun “achterban” en nemen die informatie weer mee naar de vergaderingen van de werkgroep.

Deze werkgroep komt 4 tot 6 keer bijeen met een professionele Senior Verenigingsadviseur van SportDrenthe. Verder kan ook een Sportcombi van de gemeente aanschuiven. De bijeenkomsten vinden normaal gesproken 1 keer per 4 a 5 weken plaats.

De vergaderingen duren van 19.30 tot 21.30 De gemiddelde tijd die u er als werkgroeplid mee kwijt bent is ongeveer 15-30 minuten per week.

De werkgroep kan er voor kiezen om tussentijds vaker bij elkaar te komen, zonder dat de adviseur van SportDrenthe/ Sportcombi daarbij aanwezig is.

Gedurende het traject communiceert de beleidsgroep haar vorderingen naar de leden toe (via clubblad, website of andere communicatiekanalen). De leden krijgen zo steeds de kans om te reageren. Hiermee wordt voorkomen dat men achteraf het plan afkeurt.

Anne Prins
Senior Verenigingsadviseur SportDrenthe

Download hier informatie bij het opstellen van een beleidsplan als PDF-bestand.

> Naar het nieuwsoverzicht

Sponsors:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Club 5000

Reeds € 900,00
mede mogelijk gemaakt door

Dames 4 > aanmelden